ACTUEEL

We gaan eind 2014 voor een project in Hoog Catharijne, Hoog en Laag Overborch, trappen plaatsen vervaardigd van, "blauwstaal" We zijn inmiddels begonnen met de fabricage.

Brandtrappen

Een mooi design maken we samen

Brandtrappen: Spiltrappen, Rechte trappen en Bordes trappen

0343 572183

Een brandtrap is vooral gemaakt om een snelle vluchtweg bij een calamiteit mogelijk te maken. De brandtrap moet dus vooral stevig en stabiel zijn. Een brandtrap staat veelal buiten en moet dus van een duurzaam onderhoudsvrij materiaal gemaakt zijn.

BrandtrappenHet hebben van een brandtrap kan soms een verplichting zijn omdat er anders geen veilige vluchtweg is. Bij moderne panden wordt de brandtrap veelal bij het ontwerp betrokken en past hij in het geheel. Een ander verhaal is de vraag om brandtrappen bij reeds bestaande oude panden die soms zelfs monumenten zijn. Veel mensen vinden dat een brandtrap de uitstraling van een pand negatief beïnvloedt. Het is mogelijk om de brandtrap zoveel mogelijk in de stijl van het pand te ontwerpen of juist een modern accent aan te brengen.

Brandtrappen zijn in 3 verschillende modellen mogelijk namelijk:

Spiltrappen: Een spiltrap is een spiraalvormige trap die om een centrale spil loopt en neemt weinig ruimte in beslag. Deze trap is een uitkomst voor kleine ruimtes en locaties.
 
Rechte trappen: Een rechte trap heeft vaak wat meer ruimte nodig omdat hij recht naar beneden loopt. Het voordeel van deze trap is vooral dat de traptreden gelijkmatig bevestigd zijn en dat daarom de trap sneller en beter "loopt".
 
Bordes trappen: Een bordes trap is een compacte trap die bestaat uit een trap met een vlak tussenstuk.

Wij hebben meerdere soorten brandtrappen gemaakt en kunnen u verder adviseren welke trap bij u het beste tot zijn recht komt. Desgewenst kunnen wij meedenken over welke stijl en materiaal er gebruikt kan worden.

Wilt u meer informatie over brandtrappen kunt u contact met ons opnemen.

< Terug naar pagina "Trappen"