Materiaal - Nellen Constructies, maatwerk in de metaalbouw

Materiaal

Constructiemateriaal als staal, RVS en Aluminium

Nellen Constructies maakt voor u stalen steek- of spiltrappen. Deze trappen zijn leverbaar in iedere gewenste maat, zowel binnen en buiten toepasbaar. Op binnentrappen kunnen verschillende soorten oppervlaktebehandelingen worden toegepast. Zowel verzinken als stralen of schooperen, poedercoaten of het aanbrengen van een verfsysteem is mogelijk. Buitentrappen worden veelal verzinkt of gestraald/geschoopeerd. Ter verfraaiing kan nog een kleur worden aangebracht.

Dit is het materiaal waar de constructie veelal van gemaakt wordt:

Staal: Staal bestaat uit ijzer en koolstof en is veel sterker dan bijvoorbeeld ijzer. Staal is daarom goed te gebruiken voor allerlei doeleinden en is makkelijk te bewerken. Bijna alles is mogelijk.

Cortenstaal: Cortenstaal is een metaallegering. Het heeft een grotere weerstendigheid dan gewoon staal. Hierdoor kan cortenstaal ook in de buitenlucht worden gebruikt zonder extra behandelingen. De roestbruine oxidehuid van dit staal is heel kenmerkend voor deze metaallegering. Cortenstaal heeft een sterkte die vergelijkbaar is met rvs. Cortenstaal wordt veel gebruikt bij kunstobjecten.

RVS: Roest vast staal wordt net als staal gemaakt van ijzer en koolstof. Om het materiaal de roestvrije functie te geven is hier Nikkel en chroom bij gedaan. Deze laatste bestanddelen maken het mogelijk dat het materiaal niet meer gaat roesten. Er komt als het ware een beschermlaagje over het staal heen die een goede bescherming biedt. Roest vast staal is daardoor veelal gebruikt al materiaal voor in de scheepvaart en is het een gewild materiaal voor design artikelen.

Aluminium: Aluminium is licht, slijtvast, sterk en bestendig tegen roest. Dit maakt het product uitermate geschikt voor enorm veel doeleinden. Er zijn veel bewerkingstechnieken mogelijk zoals o.a. buigen, zetten, walsen, lassen, snijden en bedrukken of graveren.

Traptreden zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Bijna alles is mogelijk. In overleg komen we hier altijd wel uit. Alle treden kunnen, zowel binnen als buiten, worden toegepast:

  • roostertreden (gebout)
  • geperforeerde plaatdelen (gebout of gelast)

Bovenstaande treden maken een trap geschikt voor gebruik als brandtrap. Om uitglijden te voorkomen worden deze treden veel toegepast in bedrijfsruimten.

Vooral binnen wordt gebruik gemaakt van:

  • (hard)houten treden
  • stalen treden met rubberdoppen
  • gehard en gelaagd glas
  • natuursteen

Wij hebben de meeste materialen op voorraad. Mocht u hierover meer geïnformeerd willen worden kunt u ons bereiken middels een email, bellen of u kunt ons (op afspraak) een bezoek brengen.

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Staal