Oppervlakte behandeling - Nellen Constructies, maatwerk in de metaalbouw

Oppervlakte behandeling

Thermisch verzinken, stralen/schooperen, stralen/primer/aflak en poedercoaten

De constructie kan op verschillende manieren behandeld worden. De behandeling hangt af of bijvoorbeeld de trap buiten of binnen gesitueerd is. Ook kan er voor één, geen of meerdere behandelingen gekozen worden, dit om uw eigen stijl te creëren.

Voorbeelden van enkele behandelmethoden:

Thermisch verzinken: Voor buiten is thermisch verzinken de beste oplossing. In een grote bak met zink van 450 graden C. wordt het staal gedompeld en uit- en inwendig in een zinken jasje “aangetrokken”. Dit resulteert in een volledig onderhoudsvrij product.

Stralen/schooperen: Na de walshuid d.m.v. stralen verwijderd te hebben, is het opspuiten vloeibare zink mogelijk. Een primer en afdeklaag maken er vervolgens een roestwerend en goed ogend geheel van.

Stralen/primer/aflak: Voor binnen is een verfsysteem voldoende.
De spuiter maakt er vooral een mooi product van.

Poedercoaten: Een mooie en vooral sterke laag epoxy, voor buiten en binnen geschikt.
Eventueel kunnen thermisch verzinkte producten ook gepoedercoat worden.

Anodiseren aluminium: Anodiseren is een proces waarbij men een metaalsoort versneld laat oxideren. Zo wordt oxidehuid een ondoordringbare harde laag gevormd waardoor het onderliggende metaal wordt beschermd.

Elektrolytisch verzinken: Gebruikt om een corrosiebestendige metaallaag over metalen die corrosiegevoelig zijn aan te brengen. Hierbij wordt een zinklaagje aangebracht op bijvoorbeeld koolstofstaal (ijzer met een laag  percentage koolstof).

Al ons personeel wordt regelmatig bijgeschoold door bijvoorbeeld opleidingen voor de speciale werkwijze van RVS en Staal voor design te volgen.

Heeft u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op!