Balkon - Nellen Constructies, maatwerk in de metaalbouw

Balkon

Op maat gemaakt

Een balkon kan veel betekenen voor een uitstraling van een pand. Deze kan bijvoorbeeld een design, een landelijke of industriële uitstraling hebben. Wij kunnen desgewenst over het ontwerp meedenken en u adviseren en begeleiden bij het regelen van eventuele vergunningen bij de gemeente.

Het is natuurlijk mogelijk dat u goed weet wat u wilt en al een tekening heeft gemaakt van een balkon naar uw wens. Samen kunnen we dan naar de praktische uitvoering kijken die soms noodzakelijk zijn om een balkonhek te mogen plaatsen. Ook dakterrassen lenen zich uitstekend voor een hekwerk, voor uw veiligheid en indien u wenst, de privacy.
Een balustrade biedt oneindig veel mogelijkheden, zowel voor binnen als voor buiten.

Een balkonhek is in alle vormen en maten mogelijk. Het materiaal wat wij gebruiken is stevig, onderhoudsvriendelijk en degelijk. Wij kunnen losse balkonhekken maken of de gehele balkons. Niet elk materiaal heeft dezelfde eigenschappen en dus kunnen extra behandelingen voor het materiaal nodig zijn om een nog beter eindresultaat te krijgen.

Materialen

Een balkon kan van staal, aluminium, RVS en Corten staal gemaakt worden.

Wordt een balkonhek van aluminium gemaakt, dan heeft dat als voordeel dat het licht is, duurzaam, onderhoudsarm en is 100% recyclebaar.

De prijs van een RVS balkonhekwerk is over het algemeen wel wat lager geprijst.

Veiligheid

Een balkonhekwerk voldoet bij ons aan alle voorschriften; uw veiligheid staat voorop. Daarom zorgen wij er ook voor dat uw balkon of hekwerk door een vakkundig persoon gemonteerd wordt. Als we het over veiligheid hebben, dan is er zeker ook wat te zeggen over de hoogte van een ballustrade. In het bouwbesluit staat dat bij een valhoogte van meer dan 13 meter moet een balkonhek 1,2 meter hoog zijn. Als het minder is dan 13 meter dan is de minimum hoogte 1 meter. In België moet de hoogte van het balkonhek 1,1 meter zijn, en vanaf 12 meter hoogte 1,2 meter. 

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Balkon Amsterdam
Balkon hekwerk