Oppervlakte behandeling - poedercoaten verzinken schoperen

Oppervlakte behandeling

Thermisch verzinken, stralen/schooperen, stralen/primer/aflak en poedercoaten

Oppervlakte behandeling: Er zijn diverse manieren van constructie behandeling. De behandeling hangt af of bijvoorbeeld de trap buiten of binnen gesitueerd is. Kies voor één, geen of meerdere behandelingen om uw eigen stijl te creëren.

Voorbeelden van enkele oppervlakte behandelingen:

Thermisch verzinken: Voor buiten is thermisch verzinken de beste oplossing. In een grote bak met zink van 450 graden C. wordt het staal gedompeld en uit- en inwendig in een zinken jasje “aangetrokken”. Dit resulteert in een volledig onderhoudsvrij product.

Stralen/schoperen: Na de walshuid d.m.v. stralen verwijderd te hebben, is het opspuiten vloeibare zink mogelijk. Een primer en afdeklaag maken er vervolgens een roestwerend en goed ogend geheel van.

Stralen/primer/aflak: Voor binnen is een verfsysteem voldoende.
De spuiter maakt er vooral een mooi product van.

Poedercoaten: Een mooie en vooral sterke laag epoxy, voor buiten en binnen geschikt waarbij ook thermisch verzinkte producten ook gepoedercoat kunnen worden.

Anodiseren aluminium: Anodiseren is een proces waarbij men een metaalsoort versneld laat oxideren. Zo wordt oxidehuid een ondoordringbare harde laag gevormd waardoor het onderliggende metaal wordt beschermd.

Elektrolytisch verzinken: Gebruikt om een corrosiebestendige metaallaag over metalen die corrosiegevoelig zijn aan te brengen. Hierbij wordt een zinklaagje aangebracht op bijvoorbeeld koolstofstaal (ijzer met een laag  percentage koolstof).

Wij scholen onszelf regelmatig bij door bijvoorbeeld opleidingen voor de speciale werkwijze van RVS en Staal voor design te volgen.

Wilt u meer informatie over oppervlakte behandeling? Neem gerust contact met ons op!

Oppervlakte behandeling